Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hol a tû a szalmakazalban?

2009.11.27

Fölpörögtek az események, amelyek amúgy is olyan pörgésben voltak, hogy azt hittem, kidõlök. Kétszer-háromszor belekezdtem az ecsetelésükbe, de pár mondat után vagy közbejött valami, vagy én álltam le, gondolván, minek örökítsem meg a rosszat, ha nincs jó, illetve nem találok egyet sem, amit mellé tehetnék. Az ábra valahogy így festett. Adva volt, van egy óriási szalmakazal, rothadó, már amennyire rothadni tud a szalma, mert ugye, a mezõgazdaság területén analfabéta vagyok, és abban az a bizonyos tû, amit meg kéne találni.
Hol az a tû?
Egyelõre a szalmával kezdem. Volt szerencsém elkapni az influenzát... khm. Ügyesen ráhúzódott a szememre és a tüdõmre. Nagy tudású háziorvosom felírt valamilyen antibiotikumot, de nem gyógyultam. A szemorvosommal telefonoztunk, s bár nem hittem benne, de az ajánlott kenõcsével kihozott a mélynyûgbõl. Elhatároztam, az õ segítségével a föld alól is elõkerítem azt az orvost, aki annak idején a kórházban kigyógyított a tüdõgyulladásból. Sikerült. Eljött, megvizsgált. Határozottan gyulladást állapított meg és kórházba akart utalni. Jaj nekem! Nincs jó véleményem a kórházakról, nem hasraütõsen, hanem tapasztalat alapján. Kértem, ne tegye ezt velem, gyógyijjon meg õ. Nem könnyen, de ráállt. Kaptam lórúgásantibikákat, a gyomrom állandóan forgott tõlük, és jobban lettem. A szemészetre is el tudtam menni, ahol kiderült, hogy az egyéb bajok mellett valami szöszmösz került a szemembe, és rátapadt a szaruhártyára.
Kínjaim végre csitulnak, vigyázok is magamra, mint egy hímes tojásra.
Lakásügyben nincs elõrelépés, csak a hitegetések száma nõ. A mosolylány mamája szombaton közölte: összejött a pénz, de nincs nála. Hmmm... Higgyek még neki?
Hírnek mondható az is, hogy 3-dik helyezést értem el az Aposztrof könyvkiadó novellapályázatán, nem egyedül, hanem megosztva valakivel. Másik novellámmal különdíjas lettem, ennek jobban örülök. A díjátadó szerdán lesz a közeli színházban, ahol néhány mûvet szinre visznek.
Ez most a tû, vagy egy épebb szalmaszál?