Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Joyce Vissell: Igaz szerelem

2010.03.29

Joyce Vissell: Igaz szerelem

Moses Mendelssohnt, az ismert német zeneszerző atyját igazán nem lehetett daliásnak nevezni. Alacsony termete mellett még púpos is volt.
Egyszer látogatóban járt egy hamburgi kereskedőhöz, és reménytelenül belészeretett az üzletember bájos leányába, Frumtjéba. A lány azonban viszolygott Moses torz külsejétől. Amikor elérkezett a távozás ideje, Moses összeszedte minden bátorságát, és bekopogtatott Frumtjéhoz, hogy utoljára megpróbáljon beszélni vele. Megigézte a lány vakító szépsége, de mélységesen elszomorította, hogy rá sem hajlandó nézni. Miután többször is hasztalanul igyekezett szóra bírni, Moses végül félénken megkérdezte:
- Frumtje kisasszony, hisz abban, hogy a házasságok a mennyben köttetnek?
- Igen - felelte a lány, szemét továbbra is a padlóra szegezve.
- És maga?
- Én is. Tudja, az Úr minden fiú születése előtt kinyilatkoztatja, hogy ki az illető jövendőbelije. Nekem is kijelölték a menyasszonyomat, de az Úr még hozzátette: "A feleséged púpos lesz." Én azonnal könyörögni kezdtem: "Ó, Uram, ne sújtsd őt ilyen rettenetes sorssal! Kérlek, add nekem a púpját, hadd maradjon ő gyönyörű!"
Frumtje a fiatalember szemébe nézett, és mintha valami réges régi emlék kavarodott volna föl benne. Mendelssohnnak nyújtotta kezét, s hamarosan örök hűséget esküdött neki.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.